Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > TZOB Yönetimi, Anıtkabir’de

TZOB Yönetimi, Anıtkabir’de

TZOB Yönetimi, Anıtkabir’de

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve TZOB Yönetim Kurulu Üyeleri, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü münasebetiyle Anıtkabir’i ziyaret etti. Mozoleye çelenk koyarak, saygı duruşunda bulunan Bayraktar, daha sonra Anıtkabir Özel defterine şunları yazdı:

Aziz Atatürk,

“14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü” nün 64. yılında TZOB Yönetim Kurulu olarak huzurlarınızda bulunuyoruz.

Türk çiftçisinin yegane birlikteliği ve dayanışma ağı olan Türkiye Ziraat Odaları Birliği halen 732 Odaya ulaşmış olup önümüzdeki dönemin temel hedefi ise geri kalan ilçelerimizde de ziraat odası kuruluşlarının tamamlanması olacaktır.

Milli gelirimizin yüzde 9,7 sini, ihracatın yüzde 11’ini, istihdamın ise yüzde 25’ini oluşturmakta olan Tarım sektörü, ülkemiz için stratejik öneme sahip bir sektör olma özelliğini sürdürmektedir.

Birliğimiz, hem üreticinin hem de tüketicinin yanında ve her iki kesimin refahı, mutluluğu, yaşam standardının yükseltilmesi yönünde var gücüyle çaba sarf etmekte, ilgili taraflar arasında adalete ve hakkaniyete dayalı bir denge oluşmasını özenle gözetmektedir.

Sağlıklı bir toplumsal yapının; sağlıklı, refah ve eğitim düzeyi yüksek insanlardan meydana gelebileceği temel anlayışında olan Birliğimiz, bir yandan emek yoğun bir yaşam biçiminin içinde olan çiftçimizi örgütlemeye çalışırken, öte yandan tarımda modernleşme, bununda ötesinde iyi tarım ve organik tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması, ihracata dönük üretim yapılması, ithalatın, dolayısıyla milli gelir kaybının en aza indirilmesi amacıyla ülkemizin kalkınması için gerekli bütün adımları atma gayreti içindedir.

Böylesine büyük ideallerle çıktığımız yolculuğu başarıyla, gururla tamamlayacağımıza inancımızı tekrarlıyor, huzurunuzda en derin saygı ve şükran duygularımızla eğiliyoruz. Ruhun şad olsun.


14 Mayıs 2010
Ş.Şemsi BAYRAKTAR
TZOB Genel Başkanı