Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > TZOB Genel Başkanı Bayraktar:

TZOB Genel Başkanı Bayraktar:

-“23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması yolundaki
en önemli adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı,
milletin kendi kaderini kendi eline aldığı ve egemenliğini
kayıtsız şartsız ilan ettiği tarihtir”

Ankara – 23.04.2013 – Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 23 Nisan’ın, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması yolundaki en önemli adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açıldığı, milletin kendi kaderini kendi eline aldığı ve egemenliğini kayıtsız şartsız ilan ettiği tarih olduğunu belirtti.
Bayraktar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, ülkenin Kurtuluş Savaşı verdiği ortamda zor şartlar altında açıldığını hatırlattı.
Şemsi Bayraktar, düşman kuvvetlerinin Polatlı’ya geldiği ortamda bile Ankara’da çalışmalarını sürdüren TBMM’nin, yokluk içindeki ülke şartlarına rağmen, Ulu Önder Atatürk’ün liderliğinde Türkiye’nin var olma savaşı olan Kurtuluş Savaşı’nı sürdürdüğünü ve başarıyla sonuçlandırdığını vurguladı.
Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı TBMM’yi ve açıldığı günü toplumun geleceği olan çocuklara emanet ettiğini belirten Bayraktar, 23 Nisan’ın dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olduğunu hatırlattı.
Bayraktar, şunları kaydetti:
“Ulu Önder Atatürk’ün böylesi bir bayramı çocuklara armağan etmesi onlara ne kadar güvendiğini, yurtta barış, dünyada barış hedefinin yarının büyükleri olacak çocukların birbirine dost olması yoluyla sağlanabileceğine inandığını da gösteriyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, uzun yıllardır, çok sayıda ülkeden çocukların Türkiye’ye gelmesiyle kutlanıyor. Bu bayram, dünya çocuklarını birbirine yaklaştırıyor. Onların birbirine dostça, arkadaşça bakmasını sağlıyor. Çocukların içine sevgi tohumları ekerek, dünya barışına katkıda bulunuyor. Ülkemizin misafirperverliğini dünyaya göstermemize vesile oluyor.
TZOB olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve demokrasisinin temellerinin atıldığı, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunun ilan edildiği gün olan 23 Nisan’ı, çocuklara bayram olarak armağan eden, temsil ettiğimiz köylüyü de milletin efendisi olarak gören Ulu Önder Atatürk’ün önünde saygıyla eğiliyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyor, Milletimize hayırlı olmasını diliyoruz.