Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Çankırı Tanıtım Günleri’ne katıldı

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Çankırı Tanıtım Günleri’ne katıldı

-TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Çankırı Tanıtım Günleri’ne katıldı

 İstanbul – 27.09.2012 – Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Çankırı Tanıtım Günleri’ne katıldı.

İstanbul’da Feshane’de yapılan Çankırı Tanıtım Günleri’nin 27 Eylül 2012 tarihinde yapılan açılışında, standları gezen Bayraktar’a TZOB Yönetim Kurulu üyeleri Tuncer Başoğlu ile Nejat Gamzeli eşlik etti.

Tanıtım Günleri’nde Çankırı Ziraat Odası’nın standı büyük ilgi odağı oldu.

TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Gamzeli, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan sayesinde ilk kez İstanbul Feshane’de Çankırı Tanıtım Günleri’nin düzenlediğini bildirdi.

Tanıtım Günleri’nin Çankırı ekonomisine çok büyük katkısı olacağını, ilin tanıtıma ihtiyacı bulunduğunu belirten Gamzeli, “Çankırı büyük olanakları içinde barındırıyor. Ankara’ya çok yakın. Kastamonu-Ankara yolu üzerinde. İstanbul’dan Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, İran, Kafkasya’ya giden en kısa yol, Çankırı il sınırları içinden geçiyor. Yani hem doğu-batı, hem de kuzey-güney ulaşım aksında. Önemli bir stratejik noktada” dedi.

Gamzeli, bu nedenle, son yıllarda büyük yatırımların da Çankırı’ya yöneldiğini, en son Japon lastik üreticisi ve kauçuk şirketi Sumitomo Rubber firmasının, Abdülkadir Özcan şirketi ile 516 milyon dolarlık yatırım yapmaya karar verdiğini, kurulacak fabrikada 2 bin kişinin çalışacağını kaydetti.

Çankırı Tanıtım Günleri’nin açılışa İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Eski Milli Savunma ve Milli Eğitim Bakanlarından Nevzat Ayaz ile Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu da katıldı.