Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > TZOB Genel Başkanı Bayraktar:

TZOB Genel Başkanı Bayraktar:

-TZOB Genel Başkanı Bayraktar:
-“Türk çiftçisi, kendisine çok şey borçlu olduğu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 75. yılında sevgi, rahmet ve şükranla anmaktadır”
-“Büyük Önder, bizzat kendisi de üretimin içinde yer aldı.Türk üreticisi ve çiftçisine modern tarım uygulamalarıyla ilgili rehberlik yaptı”

Ankara – 10.11.2013 - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türk çiftçisinin, kendisine çok şey borçlu olduğu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 75. yılında sevgi, rahmet ve şükranla andığını bildirdi.
Bayraktar, Ulu Önder’in ebediyete intikalinin 75’inci yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Atatürk’ün üretime ve emeğe verdiği değerin herkesçe bilindiğini, Büyük Önder’in bununla da yetinmeyerek bizzat kendisinin de üretimin içinde yer aldığını, Türk üreticisi ve çiftçisine modern tarım uygulamalarıyla ilgili rehberlik yaptığını anımsattı.
Atatürk’ün “Millî ekonominin temeli tarımdır” sözünün, bu sektöre verdiği büyük önemin en önemli göstergesi olduğunun altını çizen Bayraktar, “Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak bizler de 5,5 milyona yakın kayıtlı çiftçimizle, tüm zorluklara rağmen üretim yapıyor, O’nun gösterdiği hedeflere doğru ilerliyoruz. Türk çiftçisi, 767’ye ulaşan Ziraat Odası sayısıyla, örgütlü bir biçimde, eğitim faaliyetleriyle, çağdaş üretim teknikleriyle, hem 76 milyonluk Türkiye nüfusunu hem ülkemizi ziyaret eden 36 milyon turisti doyuruyor hem de tarım ve gıdada 16 milyar doları aşan ihracat miktarıyla kendisine düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyor” dedi.
Bayraktar, şöyle devam etti:
“Sağlıklı bir toplumsal yapının; sağlıklı, refah ve eğitim düzeyi yüksek insanlardan meydana gelebileceği temel anlayışında olan Birliğimiz, bir yandan emek yoğun bir yaşam biçiminin içinde olan çiftçimizi örgütlemeye çalışırken, öte yandan tarımda modernleşme, bunun da ötesinde iyi tarım ve organik tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması, ihracata dönük üretim yapılması, ithalatın, dolayısıyla milli gelir kaybının en aza indirilmesi amacıyla ülkemizin kalkınması için gerekli bütün adımları atma gayreti içindedir.”