Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > TZOB Genel Başkanı Bayraktar:

TZOB Genel Başkanı Bayraktar:

TZOB Genel Başkanı Bayraktar:
-''Modern sulama yöntemlerinin ülke genelinde yayılmasıyla daha fazla alan sulanacak, tarım ürünlerinden daha fazla verim alınacak ve dolayısıyla gelir artışı sağlanacaktır''

SAKARYA - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye'de modern sulama yöntemlerinin yaygınlaştırılmasıyla tarım ürünlerinden daha fazla gelir elde edileceğini söyledi.
Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de kullanılan geleneksel sulama yöntemlerinin ekonomik kayıplara neden olduğunu anlattı.
Su kaynaklarının korunması ve verimli kullanımının tarımsal üretim açısından son derece önemli olduğunu belirten Bayraktar, sulamanın üretimi sürdürülebilir kıldığını ifade etti.
Modern sulama yöntemlerinin yaygınlaştırılması gerektiğine dikkati çeken Bayraktar, şöyle devam etti:
''Modern sulama yöntemlerinin ülke genelinde yayılmasıyla daha fazla alan sulanacak, tarım ürünlerinden daha fazla verim alınacak ve dolayısıyla gelir artışı sağlanacaktır. Yüzey sulama yöntemlerine göre basınçlı sulama yöntemleri kullanıldığında özellikle damla sulama yönteminde randıman yüzde 100'e yakın olmaktadır. Bunun anlamı aynı miktar sulama suyu kullanarak damla sulama yönteminde yüzey sulamaya göre daha fazla alan sulanacaktır.''
Bayraktar, Türkiye'deki tarım arazilerinin yüzde 94'ünün geleneksel yöntemlerle sulandığına işaret ederek, ''Türkiye'de mevcut su potansiyelimizin yüzde 72'si tarım arazilerinde kullanılmaktadır. Sulama sistemlerinin modern basınçlı sulama yöntemlerine dönüştürülmesiyle yüzde 90'a kadar su tasarrufu mümkündür'' şeklinde konuştu.