Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > TZOB Başkan Vekili Sorman, TARSİM Yönetim Kurulu’na seçildi

TZOB Başkan Vekili Sorman, TARSİM Yönetim Kurulu’na seçildi

Ankara – 20.02.2013 - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili M. Nuri Şeyda Sorman, TARSİM Yönetim Kurulu’na seçildi.
Manisa’da 1954 yılında doğan Sorman, Ticari Bilimler Akademisi Muhasebe Bölümü’nden mezun oldu. Çeşitli kuruluşlarda üyelik yapan Sorman, TZOB Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğinin yanı sıra Manisa Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütüyor. Tarla ziraatıyla uğraşan Sorman, İngilizce biliyor. Sorman, evli ve iki çocuk babası.
Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş. (TARSİM), havuza katılan sigorta şirketlerinin eşit payla ortak oldukları bir kurum.
Havuz Yönetim Kurulu tarafından alınan kararları uygulayan TARSİM; prim tahsilatı, hasar ödemelerine esas teşkil edecek hasar tespit işlemlerini ve tazminat ödemelerini yapıyor, reasürans işlemlerini yürütüyor, tanıtım faaliyetlerinde bulunuyor, istatistikler tutuyor, sigorta havuzu kaynaklarını yatırıma yönlendiriyor.