Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > TZOB Anayasa PlatformununToplantısına Katıldı

TZOB Anayasa PlatformununToplantısına Katıldı

TZOB Anayasa PlatformununToplantısına Katıldı

- ‘’Anayasa Vatandaş Toplantıları"nın ilki Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Anayasa Platformun da bulunan 13 meslek örgütü, sendika konfederasyonu ve sivil toplum kuruluşu tarafından gerçekleşti
- Türkiye’nin dört bir tarafında yapılacak toplantıların birincisi TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in de katılımıyla Ankara’da yapıldı
- Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar da, toplantıda yeni anayasaya katkı sağlayacak önerilerini sundu
- “Türkiye konuşuyor” sloganıyla yola çıkan platformda, TZOB 5,3 milyon çiftçinin sesi olacak

Geniş katılımlı ‘’Anayasa Vatandaş Toplantıları"nın ilki Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Anayasa Platformun da bulunan 13 meslek örgütü, sendika konfederasyonu ve sivil toplum kuruluşu tarafından gerçekleşti. Türkiye’nin dört bir tarafında yapılacak toplantıların birincisi TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in de katılımıyla Ankara’da yapıldı. Toplantıya Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi milletvekilleri ile seçilen bazı vatandaşlar da katıldı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar da, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) sekreteryasında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde yapılan toplantıda yeni anayasaya katkı sağlayacak önerilerini sundu.

“Türkiye konuşuyor” sloganıyla yola çıkan platformda, TZOB 5,3 milyon çiftçinin sesi olacak. Toplantıda, halkın yeni anayasaya dair düşünce, talep ve beklentilerinin tarafsız, serbest ve medeni bir tartışma ve müzakere ortamında bir araya getirilmesi amaçlanıyor. Bu katkılar, sürecin sonunda TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na verilecek sonuç raporunda yer alacak.