Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > TZOB ailesi iftarda buluştu

TZOB ailesi iftarda buluştu

-TZOB ailesi iftarda buluştu
-Genel Başkan Bayraktar: “TZOB son yıllarda
hızlı bir şekilde büyüyen, misyonuna uygun
vizyon üreten bir kurum haline geldi”
-“Ziraat Odalarımız, çiftçilerimizden topladığı paraları
yine çiftçimizin hizmetine götürmenin gayreti,
şevki ve heyecanıyla çalışıyor”

Ankara – 11.07.2013 – Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Merkez çalışanları, Genel Başkan Şemsi Bayraktar’ın kurum personeline verdiği iftar yemeğinde bir araya geldi.
TZOB Yönetim Kurulu üyelerinin ve Genel Merkez çalışanlarının aileleriyle birlikte katıldığı toplantıda bir konuşma yapan TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “TZOB son yıllarda hızlı bir şekilde büyüyen, üyelerinin hakkını arayan, misyonuna uygun vizyon üreten bir kurum haline geldi” dedi.
TZOB’un 5 milyon üyesiyle Türkiye’nin en büyük anayasal sivil toplum kuruluş olduğunu vurgulayan Bayraktar, Ziraat Odalarının ülkenin her köşesinde önemli başarı ve hizmetlere imza attığını, hizmet binalarının mülkiyet oranının yüzde 60’lara ulaştığını, laboratuvar ve diğer hizmetlerin yanı sıra 200’ü aşkın kırsal kalkınma projesini hayata geçirdiklerini anlattı. Bayraktar, “Ziraat Odalarımız, büyük bir gayret, şevk ve heyecanla, çiftçilerimizden toplanan aidatları, yine çiftçilerimizin hizmetine götürmeye çalışıyorlar” dedi.

-Bugünlere gelmek kolay olmadı-
Bayraktar, bugünlere gelmenin kolay olmadığının altını çizerek, binası olmayan, kanunu olmayan, personeli olmayan bir kurum devraldıklarını belirtti. 1963 yılında çıkarılan yasayı değiştirmek için büyük çaba sarf ettiklerini, idari ve mali anlamda büyük sıkıntılara neden olan ve 50 yıldır çıkarılamayan yasayı değiştirmenin de kendilerine nasip olduğu kaydeden Bayraktar, “Çok açık söylemeliyim ki, geldiğimiz nokta, ulaştığımız başarı o kanunun eseridir” saptamasını yaptı.
“Bu noktaya kolay gelmedik” diyen ve yapılacak daha çok fazla iş bulunduğunu, hedeflerinin büyük olduğunu anlatan Bayraktar, bu hedeflere ayak uyduramayan ya da engel olmaya çalışanlarla yollarını ayırdıklarını ifade etti.
“Çok şükür şimdi Kurumumuzda bir huzur var; fitne, fesat yok” diyen TZOB Genel Başkanı Bayraktar, şöyle devam etti:
“Bir yerde birlik ve beraberliği sağlayamazsanız, orada hizmet üretemezsiniz. Büyük bir gayret ve özveriyle çalışmalarımıza katkı veren personelimize çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra yolumuza, temsil ettiğimiz kuruma layık şekilde devam edeceğiz.
Gayretlere teşekkür ediyorum ama, daha fazla çalışma, daha fazla özveri istiyorum. Zira daha, çözmemiz gereken önemli sorunlarımız var. Sadece Yönetim Kurulu üyelerimizin, sadece Oda Başkanlarımızın gayretleri yetmez; sizlerin de katkılarına ihtiyacımız var.
Zaten, üretebilirsek, verebilirsek mutlu olabiliriz. Alarak mutlu olunmaz. Üreterek ve vererek mutluluk sağlanabilir. Şimdi böyle bir şans doğdu. Daha fazla çalışarak, daha fazla üreterek, daha aktif olarak bu hizmeti devam ettireceğiz.”
Bayraktar, konuşmasında, bütün TZOB üye ve çalışanlarının Ramazanını ve Ramazan Bayramlarını da kutlayarak, Ramazanın sadece ülkemiz için değil, bütün insanlık için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.