Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Ramazan Bayramı mesajı…

Ramazan Bayramı mesajı…

-Ramazan Bayramı mesajı…
-TZOB Genel Başkanı Bayraktar:
-“Birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize hepimiz, hep beraber sahip çıkalım; milletçe el ele vererek, aramıza nifak sokmak isteyenlere müsaade etmeyelim”
-“Hatırlamanın ve hatırlanmanın en güzel günleri olan bayramlarda, şehitlerimizi, gazilerimizi ve yakınlarını da unutmayalım”
-“Gıda fiyatlarında Ramazan fırsatçılığı yapılmasın, uyarımız etkili oldu; Birliğimiz tarafından yapılan ikazların fiyatlardaki suni artışı önlediği ortaya çıktı”
Ankara – 17.08.2012 – Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ramazan boyunca yükselen ve bayramda doruğa ulaşan duygu ikliminin bayram sonrasında da devamını dileyerek, “Birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize hepimiz, hep beraber sahip çıkalım; milletçe el ele vererek, aramıza nifak sokmak isteyenlere müsaade etmeyelim” dedi.
TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Ramazan ayında da şehit acılarının devam ettiğini hatırlatarak, hiçbir şer gücün bu milleti birbirinden ve devletinden koparamayacağını vurguladı. Şehitlere, bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Bayraktar, “Şehitlerimizin geride bıraktıklarına sahip çıkmak, bayramlarda daha da önemli bir görev haline geliyor. Hatırlamanın ve hatırlanmanın en güzel günleri olan bayramlarda, şehitlerimizi, gazilerimizi ve yakınlarını da unutmamalıyız” mesajını verdi.
Ramazan ayının huzur ve güven içinde, ulviyetine yakışır biçimde idrak edilmesi için bütün kurum ve kuruluşların her yıl olduğu gibi, bu yıl da üzerine düşen sorumluluğu yerine getirme gayreti içine girdiğini kaydeden Bayraktar, şöyle devam etti:
“Bizler de TZOB olarak, her yıl Ramazan ayı öncesinde yaptığımız gibi, gıda tüketiminin artmasından dolayı fiyatların spekülatif yönde yükseltilmesini önlemek için yürüttüğümüz çalışmaları ve bu yöndeki uyarılarımızı bu yıl da devam ettirdik. Ramazan öncesi düzenlediğimiz basın toplantısıyla üretici, hal, pazar ve market fiyatları analizini, ürün bazında kamuoyuyla paylaştık; Ramazan boyunca bu fiyatların takipçisi olacağımızı; tüketim artışından faydalanmak isteyenleri, haksız kazanca yönelik fiyat artışlarını ilgililerle ve vatandaşlarımızla paylaşacağımızı ilan ettik; bir kez daha ‘Ramazan fırsatçılığı yapılmasın’ uyarımızı dile getirdik.
Nitekim yaptığımız araştırmalar uyarılarımızın etkili olduğunu gösterdi. Ramazan’ı da kapsayan 13 Temmuz-16 Ağustos tarihleri arasında bazı ürünlerde fiyat artışları görülse de artış oranlarının çok yüksek düzeye çıkmadığı, pek çok üründe de fiyat düşüşleri görüldüğü, Birliğimiz tarafından yapılan uyarıların etkili olduğu ve fiyatlardaki suni artışı önlediği ortaya çıktı.”
Dünya küresel bir gıda krizine doğru giderken Türk çiftçisinin hem ülkenin gıda güvencesini sağladığını, istihdam yarattığını, hem üretimde hem ihracatta rekorlar kırdığını belirten TZOB Genel Başkanı Bayraktar, mesajında şunları kaydetti:
“Ocak-Haziran dönemi gıda ve tarım ihracatı yüzde 11,19 artışla 6,6 milyar dolardan 7,4 milyar dolara çıkarken, ithalat aynı dönemde yüzde 8,8 düşüşle 6 milyar dolardan 5,5 milyar dolara indi. Dünyadaki kriz ortamına rağmen, tarım ve gıdada ihracatın yüzde 11,19 artması, dış ticaret fazlasının 3 kat artışla 1,89 milyar dolara yükselmesi büyük bir başarıdır. Bu başarı, ülkemizin eli öpülesi çiftçisinin büyük başarısıdır. Tarım için, üretim için, ülkemiz için tarlada, bahçede, bağda, ağılda, ahırda ter döken, emek veren bütün kardeşlerimi canı gönülden kutluyor, kendilerine bir kez daha teşekkürlerimi ve takdirlerimi sunuyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta, ülkemizin gıda üretimini aşırı sıcaklara rağmen mübarek Ramazan ayında da sürdüren çiftçilerimiz olmak üzere bütün milletimizin bayramını en içten dileklerimle kutluyor; mübarek Ramazan Bayramı’nın ülkemiz ve bütün İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını, Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.”