Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > İzmir ve Manisa Ziraat Odaları’nın iftar yemeği…

İzmir ve Manisa Ziraat Odaları’nın iftar yemeği…

-İzmir ve Manisa Ziraat Odaları’nın iftar yemeği…
-TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar:
-“Sanayici kendisine en kaliteli ürün ve hammaddeyi
fedakârca sağlayan Türk çiftçisini bir çözüm ortağı
olarak görmüyor”
-“Sanayici, Türk çiftçisini en yakın ve en samimi yol
arkadaşı olarak görmeli”
-“Bütün sanayicilere sesleniyorum; çiftçi varsa
siz varsınız”
İzmir – 27.07.2013 – Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yakın bir gelecekte Türkiye'nin sadece Ortadoğu'da değil, bütün dünyada bir gıda ambarı olabilecek tarım potansiyeline sahip olduğunu, bu süreçte en stratejik rolü oynayacak çiftçinin ise hakkının yendiğini söyledi.
Bayraktar, “Çünkü, sanayici kendisine en kaliteli ürün ve hammaddeyi fedakârca sağlayan Türk çiftçisini bir çözüm ortağı olarak görmüyor” dedi,
Şemsi Bayraktar, İzmir ve Manisa Ziraat Odaları başkanlarının verdiği iftar yemeğine katıldı.
Bayraktar, Buca METEM Tesislerinde gerçekleşen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, yakın bir gelecekte Türkiye'nin sadece Ortadoğu'da değil bütün dünyada bir gıda ambarı olabilecek tarım potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

-“Çiftçinin hakkı yeniyor”-
Bu süreçte en stratejik rolü oynayacak çiftçinin hakkının yendiğini belirten Bayraktar, şunları kaydetti:
“Çünkü sanayici kendisine en kaliteli ürün ve hammaddeyi fedakârca sağlayan Türk çiftçisini bir çözüm ortağı olarak görmüyor. Çiftçimiz çok yüksek maliyetlere rağmen verim rekorları kırarak sürekli ve düzenli ürün tedarikini temin etmeyi başarırken, gıda sanayicisi bu gerçeği görmezden geliyor. Oysa sanayici Türk çiftçisini en yakın ve en samimi yol arkadaşı olarak görmeli ve fiyat politikasını da buna göre düzenlemeli. Sanayici çiftçinin hakkını vermeli. Buradan bütün sanayicilere sesleniyorum; çiftçi varsa siz varsınız! O yüzden üreticinin desteklenmesini ve çiftçinin refahını en çok sizin istemeniz gerekir."
İzmir ve Manisa Ziraat Odası başkanlarıyla birlikte 150 dolayında davetlinin hazır bulunduğu iftar sonrası, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ile TZOB Başkan Vekili Nuri Sorman, İzmir ve Manisa Ziraat Oda başkanlarıyla koordinasyon toplantısı yaptı.