Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Elektrik borcu yüzünden desteklerin ödenmemesi…

Elektrik borcu yüzünden desteklerin ödenmemesi…

-Elektrik borcu yüzünden desteklerin ödenmemesi…

-TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Ziraat Odaları başkanlarını kabul etti

-Oda başkanları, elektrik borçları yüzünden kapatılan sayaçların açılmasını, Dicle EDAŞ’ın dekar başına pamuk ve mısırda 90, buğdayda 20 lira olarak talep ettiği elektrik fiyatının düşürülmesini istediler

 

Ankara – 28.05.2014 - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Ziraat Odaları başkanlarını kabul etti.

Bayraktar’ı ziyaret eden Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden gelen Ziraat Odalarının başkanlarından oluşan heyet, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş’nin (Dicle EDAŞ) talep ettiği elektrik borçlarıyla ilgili bilgi sundular.

Oda başkanları, elektrik borçları yüzünden kapatılan sayaçların açılmasını, Dicle EDAŞ’ın dekar başına pamuk ve mısırda 90, buğdayda 20 lira olarak talep ettiği elektrik fiyatının düşürülmesini istediler.

Bu yıl çiftçinin, ülke çapında yaşanan kuraklık, don, dolu afetleri nedeniyle sıkıntılı bir dönem geçirdiğine dikkati çeken Oda Başkanları, elektrik borcu yüzünden desteklerin ödenmemesinin çiftçiyi zor durumda bırakacağını söylediler.

Görüşmede, TZOB Yönetim Kurulu Üyesi, Güneydoğu Anadolu Bölge Sorumlusu ve Çınar Ziraat Odası Başkanı Cevat Delil de hazır bulundu.