Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Cumhuriyet 95 yaşında

Cumhuriyet 95 yaşında

-TZOB Genel Başkanı Bayraktar:

-“Türkiye, bugün dünyada önemli bir konumdaysa bu Cumhuriyet sayesindedir”

-“Cumhuriyet, ülkemizi, sadece tarımda değil, hemen her alanda

dünyanın en önemli ülkelerinden biri haline getirdi”

-“Vatanının, milletinin, Cumhuriyetinin hizmetinde olan çiftçimiz,

gecesini gündüze katar, üretimini sürdürür. Yeter ki yapısal

sorunlarımız çözülsün, girdi maliyetleri makul düzeylere indirilsin,

yerli üretime ve çiftçimize daha fazla destek verilsin”

 

Ankara – 29.10.2018 - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Türkiye, bugün dünyada önemli bir konumdaysa bu Cumhuriyet sayesindedir. Cumhuriyet, ülkemizi, sadece tarımda değil, hemen her alanda

dünyanın en önemli ülkelerinden biri haline getirdi” dedi.

Bayraktar, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu yıl 95. yıl dönümü kutlanacak olan Cumhuriyet için, kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak” hedefini koyduğunu, Türkiye Cumhuriyeti’nin bu yönde çok önemli aşamalar kaydettiğini, bölgesinin ve İslam dünyasının en gelişmiş ülkesi haline geldiğini vurguladı.

Şemsi Bayraktar, şunları kaydetti:

“Cumhuriyetimizin bu yıl 95. yılını kutluyoruz. Bugün Türkiye, içinde bulunduğu bölgenin en güçlü ülkelerinden biridir. Cumhuriyet kurulduğunda nüfusun yüzde 90’ı okuma yazma bilmezken, çiviyi bile zor üretirken, bugün tarımda, sanayide, eğitimde, sağlıkta, bilimde, sanatta, sporda dünyanın sayılı ülkeleri arasındadır ve bu Cumhuriyetin eseridir.

İç ve dış tehditlerle karşı karşıya olan ülkemiz, bunları aşar, birlik, beraberliğini korursa, Atatürk’ün hedef koyduğu ‘muasır medeniyet seviyesi üzerine’ çok kısa bir sürede çıkar. Bundan da doğusuyla, batısıyla, güneyiyle, kuzeyiyle her bölgemiz, her vatandaşımız, hatta içinde bulunduğumuz bölge yararlanır.”

 

-Tarımda da büyük aşamalar kaydedildi-

 

Bayraktar, Türkiye’nin, Cumhuriyet döneminde tarımda da büyük aşamalar kaydettiğini, 1923 yılında, tarımsal üretimi 12,5 milyonluk nüfusu bile besleyemeyen bir ülkeden, 81 milyonu nüfusu, 40 milyona yakın turisti, 5 milyonu aşkın mülteci, sığınmacı ve yabancıyı besleyen, 6 milyona yakın istihdam yaratan,17 milyar dolarlık gıda ve tarım ürünü ihracatı yapan bir tarımsal ekonomiye ulaşılmasını sağladığını belirtti.

Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefine ulaşmada sonuna kadar kararlı olduklarını, Türk çiftçisi, Türk köylüsü olarak cumhuriyetin bu hedefini gerçekleştirmek için bütün güçleriyle çalışıp, gayret ettiklerini bildiren Bayraktar, çiftçinin, büyük bir gayret ve fedakârlıkla ürettiğini, bu ülkenin gıda güvencesini sağladığını belirtti.

Bayraktar, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında da, Türk çiftçisinin, tarım ve gıdada 40 milyar dolar ihracata, 85 milyon olacak nüfusu, 50 milyon turisti besleyeceğinden, çevre ülkelerin gıda açığını kapatacağından kimsenin kuşkusu olmaması gerektiğini vurgulayarak, “Vatanının, milletinin, Cumhuriyetinin hizmetinde olan çiftçimiz, gecesini gündüze katar, üretimini sürdürür. Çiftçimiz bu amaca kenetlenmiştir. Yeter ki yapısal sorunlarımız çözülsün, girdi maliyetleri makul düzeylere indirilsin, yerli üretime ve çiftçimize daha fazla destek verilsin” dedi.