Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Cumhuriyet 90 yaşında…

Cumhuriyet 90 yaşında…

-Cumhuriyet 90 yaşında…
-TZOB Genel Başkanı Bayraktar: “Bugün Türkiye içinde bulunduğu bölgenin en güçlü, dünyanın 16’ıncı büyük ekonomisi ise bunu cumhuriyete borçludur”

Ankara – 28.10.2012 - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu bölgenin en güçlü, dünyanın 16’ıncı büyük ekonomisi ise bunu cumhuriyete borçlu olduğunu belirtti.
Bayraktar, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu yıl 90. yıldönümü kutlanacak olan cumhuriyet için kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak” hedefini koyduğunu, bu hedefe hala ulaşılamazsa da Türkiye Cumhuriyeti’nin çok önemli aşamalar kaydettiğini vurguladı.
Şemsi Bayraktar, şunları kaydetti:
“Cumhuriyetimizin bu yıl 90. yılını kutluyoruz. Bugün Türkiye içinde bulunduğu bölgenin en güçlü, dünyanın 16’ıncı büyük ekonomisi ise bunu cumhuriyete borçludur. Ülkemiz eğer bugün bölgesinin, İslam dünyasının; tarımda, sanayide, dış ticarette, turizmde, eğitimde, sağlıkta, ulaştırmada, bilimde, sanatta, sporda, hemen her alanda büyük ülkelerinden biriyse bunda cumhuriyetimizin inkar edilemez katkısı vardır. Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefine ulaşmada sonuna kadar kararlıyız.”
Türk çiftçisi, Türk köylüsü olarak cumhuriyetin bu hedefini gerçekleştirmek için bütün güçleriyle çalışıp, gayre ettiklerini bildiren Bayraktar, şöyle devam etti:
“Tarım sektörü, bu yıl, tarımsal ürünler ve gıdada 16 milyar dolar, ormancılık dahil 20 milyar dolar, tarıma dayalı sanayiler dahil 32 milyar dolarlık ihracatı aşmışsa, 62,5 milyar dolarlık tarımsal hasılaya ulaşılmışsa, 6 milyonu aşkın insanımıza istihdam sağlamışsa bunu çiftçimizin insanüstü gayretine, çalışmasına borçludur. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, tarım ve gıdada 40 milyar dolar ihracata, tarımda 150 milyar dolar hasılaya ulaşmayı, 85 milyon olacak nüfusu, 50 milyon turisti beslemeyi ve çevre ülkelerin gıda açığını kapatmayı hedefliyoruz. Çiftçimiz ve sektörümüz, bu hedefleri gerçekleştirmekte kararlıdır.”