Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Bayraktar, Sakarya Valisi Nayir’i ziyaret etti

Bayraktar, Sakarya Valisi Nayir’i ziyaret etti

-Bayraktar, Sakarya Valisi Nayir’i ziyaret etti

-TZOB Genel Başkanı Bayraktar: “İki metropol arasında yer alan Sakarya’nın tarımsal potansiyeli çok yüksek”           

-“Sakarya’nın tarımsal potansiyelini değerlendirmemiz lazım”

-“TZOB olarak çiftçimiz için büyük mücadele veriyoruz”

-“Bugünlerde çiftçilerimizin en önemli talebi borçlarının yapılandırılması. Bunu hükümetimizden bekliyoruz”

-Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir: Hem kendi alanlarında vermiş oldukları gayretler ve hizmetler için hem de çiftçilerimize vermiş oldukları destekler için kendilerine teşekkür ediyoruz”

 

Sakarya - 04.11.2019 - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir'i ziyaret etti.

Bayraktar, konuşmasında, iki metropol arasında yer alan Sakarya’da sanayi ve ticaretin yanı sıra tarım potansiyelinin çok yüksek olduğuna dikkati çekti.

 Şemsi Bayraktar, “Sakarya, metropollere yakınlığı, sanayisi ve ticareti ile gelişen bir İl olmakla beraber, tarım faaliyetlerinde de çok önemli yer tutuyor. Sakarya’daki tarım potansiyelini değerlendirdiğimizde 4,5 milyar lirayı aşkın bir hâsıla olduğunu görüyoruz. Potansiyele göre baktığımız da bu rakamları kabul etmek mümkün görünmüyor, bunu daha da yukarı çıkarmamız lazım. Bu ilin potansiyelini değerlendirmemiz çok önemli" diye konuştu.

 

-“Çiftçilerin ihtiyaçlarını, taleplerini karşılamak durumundayız”

 Çiftçilerin sorunlarını gündeme getiren ve çiftçilerin borçlarının yapılandırılmasına yönelik talepleri olduğunu vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti:

"TZOB olarak çiftçimiz için büyük mücadele veriyoruz. 5 milyona yakın üyesi ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak tarım sektörünün çatı örgütü, Türkiye’nin en büyük meslek kuruluşuyuz. Bizim patronumuz çiftçidir, çiftçi ne derse o olur, dolayısıyla biz çiftçinin ihtiyaçlarını, taleplerini karşılamak durumundayız. Bugünlerde çiftçilerimizin en önemli talebi borçlarının yapılandırılması. Bunu hükümetimizden bekliyoruz. Sakarya’daki değerli Oda Başkanlarımız gerçekten önemli işler yapıyorlar, kendilerine teşekkür ediyor, başarılar diliyorum."

 

-“Çiftçi bilgiyle buluşturulmadan tarım sektöründe mesafe alınamaz”

 Bayraktar, çiftçiyi bilgiyle buluşturmadan tarım sektöründe mesafe alınamayacağını dile getirdi. Eğitimin önemine işaret eden Bayraktar, “Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Bakanlıklarımızla yaptığımız işbirliği protokolü çerçevesinde Sakarya’da da, birkaç yıl içinde 600’ü kadın çiftçilerimiz olmak üzere yaklaşık 2 bin 500 çiftçimize eğitim verdik. Yaklaşık 1200 genç çiftçimize de eğitim verme imkânımız oldu. Bu eğitimleri Bakanlıklarımız imzaladığımız protokoller çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Bilgi çağı olan günümüzde çiftçilerimizi bilgiyle buluşturmadan tarım sektöründe ne yaparsak yapalım, mesafe almamız mümkün değildir” diye konuştu.

 

-Vali Nayir-

 Bayraktar’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Nayir, ülke genelinde söz sahibi olan bu Birliğin yönetiminde bir Sakaryalı olmasının kendileri için de gurur verici bir durum olduğunu ifade ederek, “Sakarya’mıza da kıymet katan Odalarımızın, Borsalarımızın, Sendikalarımızın yöneticilerinin, ülke genelinde söz sahibi olmaları bizim için de gurur vesilesidir. Hem İlimizdeki tarımsal faaliyetlere olan katkıları hem de ülke genelindeki düzenleme ve çalışmalarda söz sahibi olmaları da, Sakarya’mız adına bizi sevindiriyor. Sayın Genel Başkanımız ve Oda yöneticileri sorumluluklarını bilen, ülke menfaatlerini önde tutan, üretici ile tüketici arasındaki dengeyi korumaya çalışan bir yapı içinde önemli hizmetler yapmaktalar. Hem kendi alanlarında vermiş oldukları gayretler ve hizmetler için hem de çiftçilerimize vermiş oldukları destekler için kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Ziyarette Sakarya ili Ziraat Odası Başkanları da hazır bulundu.