Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > BAYRAKTAR’DAN BAKAN ŞAHİN’E ZİYARET

BAYRAKTAR’DAN BAKAN ŞAHİN’E ZİYARET

BAYRAKTAR’DAN BAKAN ŞAHİN’E ZİYARET

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’i ziyaret ederek, görevinde başarılar diledi. Görüşmede, Ziraat Odaları Birliği ile Bakanlık arasında mevcut ilişkilerin ve çalışmaların geliştirilmesi, çalışan kadınlara yönelik ortak projeler hazırlanması ve uygulanması

kararlaştırıldı. Bakan Şahin, ziyarette, TZOB ile bakanlığı öncesinde başlatılan çalışmaların, bu dönemde hızla tamamlanabileceğini; alanda çalışan kadınların sorunlarının çözümünde ve eğitiminde ne varsa birlikte yapmaya hazır olduklarını belirtti. Şahin, ulusal ve uluslarası çapta ülke yararı ve çalışan kadınların yaşam kalitesini yükseltecek tüm projelerde TZOB ile birlikte çalışmak, tecrübesinden yararlanmak istediklerini ifade etti.

Şahin, köyden kente göçün yarattığı sorunlardan en çok kadın ve çocukların olumsuz yönde etkilendiğinin de altını çizerek, göçü de önleyecek projelerin ve kooperatifleşmenin önemine dikkati çekti. 

TZOB Genel Başkanı Bayraktar da Bakan Şahin’in Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı dönemde kadınlara yönelik başlatılan çalışmaların daha da geliştirilerek, genişletilerek ortak projeler halinde devam ettirilmesini istediklerini, bu açıdan her türlü göreve hazır olduklarını belirtti. Bayraktar, TZOB’un Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığıyla başlattığı ve yürüttüğü eğitim projesinin çok başarılı şekilde devam ettiğini bildirerek, “Tarım Bakanlığımızla da paylaşarak kadınlarımızın da buralarda eğitimini sağlayacağız. Çok başarılı bir çalışma... Kadın ve gençlerimizi de bu projeye dâhil edelim” dedi.

Tarım kesiminin 40-50 yıllık çözüm bekleyen önemli yapısal sorunlarının yanı sıra örgütlenme sorunu bulunduğunu kaydeden Bayraktar, bu sorunların göçe de neden olduğunu bildirdi. Bayraktar, “Kırsal kalkınma göçü de önler” dedi.