Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Bayraktar, SGK Yönetim Kurulu’na yeniden seçildi

Bayraktar, SGK Yönetim Kurulu’na yeniden seçildi

Bayraktar, SGK Yönetim Kurulu’na yeniden seçildi
Ankara – 05.12.2012 - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yönetim Kurulu’na yeniden seçildi.
SGK 3. Olağan Genel Kurulu, kurumun Ankara Balgat’taki Genel Müdürlük binasında yapıldı. Genel kurulda, SGK Yönetim Kurulu’nda sosyal tarafları temsil eden 5 üye, seçimle belirlendi.
Şemsi Bayraktar, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) temsil ettiği, kendi nam ve hesabına çalışanlar grubunun tek adayı olarak gösterildi.
Seçim sonuçlarına göre, SGK Yönetim Kurulu'nda kendi nam ve hesabına çalışanları Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar temsil edecek.
İşçileri temsilen eski Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç da SGK Yönetim Kurulu’na girdi.
SGK Yönetim Kurulu’nda, işverenleri temsilen TİSK Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Cıbıroğlu, kamu görevlilerini temsilen Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Halit Ortaköy, emeklileri temsilen de Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün yer alacak.
Seçimle gelen 5 üye, SGK Yönetim Kurulu’na 3 yıllık süre için seçiliyor.
Toplam 10 kişiden oluşan Yönetim Kurulu’nun diğer üyeleri ise atama yoluyla göreve geliyor.
SGK Yönetim Kurulu’na yeniden seçilen TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yaptığı açıklamada, tarımdaki yaklaşık 750 bin kayıtdışı çalışanı kayıt içine almak için çalışacağını belirtti. Bayraktar, kendi nam ve hesabına çalışanlar grubunun temsilcisi olarak, ayırt etmeksizin esnaf, sanatkar ve ticaret kesiminin SGK ile ilgili ihtiyaç ve sorunlarının çözümü için de gayret sarf edeceğini sözlerine ekledi.