Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Bayraktar, Sakarya Akyazı’da Ayaayra Şenliği’ne katıldı

Bayraktar, Sakarya Akyazı’da Ayaayra Şenliği’ne katıldı

  -Bayraktar, Sakarya Akyazı’da Ayaayra Şenliği’ne katıldı

-TZOB Genel Başkanı Bayraktar’a, şenlik kapsamında

düzenlenen at yarışları öncesinde, Kafkas Dernekleri

Federasyonu Genel Başkanı Vacit Kadıoğlu plaket verdi


          Sakarya -  30.09.2012 - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Sakarya’nın Akyazı İlçesi Akbalık Köyü’nde düzenlenen Ayaayra Şenliği’ne katıldı.

Bayraktar’a, şenlik kapsamında düzenlenen at yarışları öncesinde, Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) Genel Başkanı Vacit Kadıoğlu tarafından, Kafkas Derneklerine gösterdiği yakın ilgi ve destekleri sebebiyle plaket verildi.

     Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen Abhazyalıların Akyazı Akbalık Köyü'nde düzenlediği etkinliklerde, geleneksel Kafkas At Yarışı yapıldı. 

Binlerce vatandaşın katıldığı etkinlikler, halk oyunları ve havai fişek gösterileriyle başladı. Daha sonra çeşitli kategorilerde yapılan at yarışlarıyla devam eden kutlamalarda, yarışların İngiliz Atları Sürat kategorisinde, Gazanfer Yavuz'un atı ''Prodotör'' birinci olurken, Mehmet Yeşiloğlu'nun atı ''Almodovar'' ikinci ve Hüsamettin Kopal'ın atı ''Dila'' isimli atı 3. oldu. 

Arap Atları A kategorisinde ise Cemil Taner'in ''Büyülü Göl'' isimli atı birinci, Hasan Yıldız'ın atı ''Çoşkuner'' ikinci ve Ali Hikmet Özizci'nin ''Tüzünsoy'' isimli atı üçüncülüğü elde etti. Arap Atları B kategorisinde de Fatih Pir'in atı ''Dörtnala'' birinci, Ali Arabacı'nın ''Boğaçhan'' adlı atı ikinci, Enis Badışoğlu'nun ''Tango'' isimli atı da üçüncü oldu.

Yerel Köylü Atları kategorisinde ise Cengiz Yaman'ın atı ''Selçukhan” birinci, Celal Araç'ın atı ''Urfa Güzeli'' ikinci, Erdal Araç'ın ''Tabanca'' adlı atı üçüncü olmayı başardı. 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, İngiliz Atları Sürat kategorisinde birinci olan “Prodotör” atının sahibi Gazanfer Yavuz’a ödülünü verdi.