Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Bayraktar, Niğde Tanıtım Günleri’ne katıldı

Bayraktar, Niğde Tanıtım Günleri’ne katıldı

Bayraktar, Niğde Tanıtım Günleri’ne katıldı

Ankara - 1.11.2013 – Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ankara’da “Niğde Tanıtım Günleri” çerçevesinde açılan stantları ziyaret etti; Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ve ilin diğer yöneticileriyle bir araya geldi.
Bayraktar, Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Niğde Tanıtım Günleri’ne gelişinde Niğde il ve ilçe Ziraat Odalarının başkan ve yönetim kurulu üyelerince karşılandı. Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar ve ilçe Ziraat Odaları Başkanlarının refakatında stantları ziyaret eden Bayraktar’a, ile özgü ürünlerle ilgili bilgi sunuldu.
İlk olarak ebru sanatçısı Meral Bıyık’tan bu sanatla ilgili bilgiler alan Bayraktar, daha sonra Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Alp ile üniversite standında görüştü. Niğde’nin en önemli meyve üretimlerinden elma ve cevizlerin sergilendiği Kitreli Belediyesi’nin standına geçen Bayraktar, daha sonra, aralarında enginarın da bulunduğu çeşitli türlerde sirkenin tanıtıldığı stantta bilgi aldı.
Daha sonra Niğde Ziraat Odası’nın düzenlediği standa geçen Bayraktar, burada ilin önemli ürünlerinden patates ve elmanın yetiştirilmesi ve pazarlanmasıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu; Niğde TV’nin sorularını cevaplandırdı. Bayraktar’a burada, Niğde Ziraat Odalarının ortaklaşa yaptırdığı yünden dokunmuş portresi armağan edildi.
Ulukışla standında Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ve ilin diğer yöneticileriyle bir araya gelen TZOB Genel Başkanı Bayraktar, burada bir süre sohbet etti.
Altunhisar, Bor, Çiftlik belediyelerinin yanı sıra Niğde Esnaf ve Sanatkarlar ile Ticaret ve Sanayi odalarının stantlarında da incelemelerde bulunan ve bilgiler alan Bayraktar’a ziyaretlerinin sonunda Niğde’nin ünlü söğürme kebabı ile köfter ikram edildi.
Gazetecilerin soruların da yanıtlayan Bayraktar, bir soru üzerine, yapılan çalışmaların medya arcılığıyla kamuoyula da paylaşılmasının önemine dikkati çekti; bu çerçevede TZOB’un ve Genel Başkanı olarak kendisinin STK’lar içinde en fazla haberinin yer almasının, yapılan çalışmaların duyurulması açısından da büyük katkısı olduğunu belirtti.
Bayraktar, Tanıtım Günleri organizasyonlarının söz konusu il ve yöreye büyük katkı sağladığına da dikkati çekerek, bu tür faaliyetlerin diğer metropollerde de yapılmasının yararlı olacağına işaret etti.