Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Bayraktar, Gül’ün Nazarbayev onuruna verdiği yemeğe katıldı

Bayraktar, Gül’ün Nazarbayev onuruna verdiği yemeğe katıldı

-Bayraktar, Gül’ün Nazarbayev onuruna verdiği yemeğe katıldı

-Çankaya Köşkü’nde verilen yemeğe TBMM Başkanı Çiçek,

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP

Genel Başkanı Bahçeli’nin de olduğu üst düzey katılım oldu

Ankara – 11.10.2012 – Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev onuruna verdiği yemeğe katıldı.

Bayraktar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün dün akşam Çankaya Köşkü’nde Nazarbayev onuruna verdiği yemekte hazır bulundu. Gül ve Nazarbayev, yemeğe katılan konukları Büyük Resepsiyon Salonu'nun girişinde karşıladı. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yemekte yaptığı konuşmada, Türkiye ile Kazakistan arasında siyasi, ekonomik, savunma ve kültürel alanlardaki ilişkilerin giderek daha da derinleşeceğine olan inancını dile getirerek, ''İlişkilerimizin daha da yoğunlaştırılması için hava, kara ve demiryollarından etkin, kesintisiz ve entegre olarak istifade edilmesi elzemdir'' dedi. İki ülke arasında 4 milyar dolar seviyesinde bulunan ticaret hacminin gerçek potansiyeli yansıtmaktan uzak olduğuna işaret eden Gül, 10 milyar dolar ticaret hacmi hedefine kısa sürede ulaşmak için elbirliğiyle çalışılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül'e sağlık ve başarı dileyen Nazarbayev, konuşmasını, ''Kökleri ezele dayanan ülkelerimiz arasındaki güçlü dostluğumuz ebedi olsun. Türk dili konuşan halklar beraber olalım. Türk dünyasının birliği tüm toplumlara örnek olsun'' dilekleriyle bitirdi. 

Konuşmaların ardından Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, Cumhurbaşkanı Gül'e, ülkesinin en yüksek devlet nişanı olan ''Altın Kartal'' nişanını takdim etti. 

 

-Yemeğe üst düzey katılım-

Yemeğe, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafet Çağlayan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bazı milletvekilleri, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Bekir Okan, Ali Sabancı, Ahmet Çalık, Akın İpek ve Fettah Tamince'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda iş adamı, akademisyenler ve diğer davetliler katıldı. 

Başbakan Erdoğan yemeğe, Nazarbayev'in kendisine takdim ettiği devlet nişanını takarak geldi. 

Bu arada, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Çankaya Köşkü'nde yabancı bir devlet başkanı onuruna verilen akşam yemeğine ilk kez katıldı.

Yemeğin ardından gerçekleştirilen kültürel programda, Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının güftesi Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev'e ait ''Üş Konır'' adlı eseri icra ettikleri öğrenildi.