Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Bayraktar, Ankara Ziraat Odaları’nın iftarına katıldı

Bayraktar, Ankara Ziraat Odaları’nın iftarına katıldı

-Bayraktar, Ankara Ziraat Odaları’nın iftarına katıldı

-TZOB Genel Başkanı Bayraktar:Ankara, kuru soğan, marul ve kavun üretiminde

Türkiye birincisi, havuç, vişne ve yeşil mercimek üretiminde Türkiye ikincisi konumunda

Ankara – 25.07.2014 – Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ankara’nın diğer özelliklerinin yanı sıra önemli bir tarım merkezi de olduğunu bildirerek, “Ankara, kuru soğan, marul ve kavun üretiminde Türkiye birincisi, havuç, vişne ve yeşil mercimek üretiminde Türkiye ikincisi konumunda” dedi.

Şemsi Bayraktar, Ankara Ziraat Odaları’nın Gölbaşı’nda düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Ankara’nın bazı ilçelerinin isimleriyle özdeşleşmiş ürünlere sahip olduğunu, Ankara sofu, Beypazarı havucu, Ayaş domatesi ve dutu, Kalecik karası üzümü, Kazan kavunu gibi tanınmış, marka olmuş ürünleri bulunduğunu bildiren Bayraktar,  Ankara’nın kuru soğan, marul ve kavun üretiminde Türkiye’de ilk sırada, havuç, vişne ve yeşil mercimekte ise ikinci sırada yer aldığını belirtti.

Bayraktar, iftar yemeğinde, Ziraat Odaları’nın başkan ve yöneticilerinin sorunlarını dinledi, Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak yaptıkları çalışmalardan bahsetti.

Yemeğe Haymana Ziraat Odası Başkanı ve Ankara Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Halil İbrahim Balıkçı ve Ankara Ziraat Odaları’nın başkan ve yöneticileri katıldı.