Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Bayraktar “Aksaray Günleri”nde…

Bayraktar “Aksaray Günleri”nde…

-Bayraktar “Aksaray Günleri”nde…
-TZOB Genel Başkanı, Ankara’da Atatürk Kültür
Merkezi’nde düzenlenen Aksaray Tanıtım Günleri’ni
ziyaret etti
-Bayraktar: “Üretici birliklerinin mali ve idari açıdan
daha da güçlendirilmesi gerekir”

Ankara – 16.05.2013 - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ankara’da düzenlenen “Aksaray Günleri” çerçevesinde açılan stantları ziyaret etti.
Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen tanıtım günleri çerçevesinde hazırlanan stantları gezen Bayraktar, sergilenen ürünlerle ilgili bilgi aldı.
Aksaray Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Emin Koçak, Genel Başkan Bayraktar’a sergilenen ürünler, el işlemeleri ve yöresel dokumalar ve halılarla ilgili ayrıntılı bilgi sundu. TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Taşpınar, Ağaçören, Eşmekaya, Eskil ve Sarıyahşi Kaymakamlık ve Belediyelerinin stantlarını gezdi; yetkililer ve görevlilerden bilgiler aldı, anı fotoğrafları çektirdi.
Daha sonra Aksaray Tarım Platformu standına geçen Bayraktar burada, Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ve Aksaray Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mithat Küçük’ün ilin tarım potansiyeli ve üretimiyle ilgili değerlendirmelerini dinledi.
Bayraktar, burada yaptığı açıklamada, özellikle üretici birliklerinin mali ve idari açıdan daha da güçlendirilmesi gerekliliğine vurgu yaptı.
Et ve Süt Kurumu oluşturulması için TZOB olarak büyük gayret gösterdiklerini ve bu kurumun çok yakın bir zamanda faaliyetlerine başlamasını beklediklerini anlatan Bayraktar, “Bu Kurum çok önemliydi. İnşallah hayvancılık sektörümüze büyük katkılar sağlayacak. Hem ette hem de süt ve süt ürünlerinde üretimin sürdürülebilirliğine büyük katkı yapacak” dedi.
Üreticinin en büyük maliyetini 40-50 yıllık yapısal sorunların oluşturduğuna dikkati çeken Bayraktar, özellikle arazi toplulaştırması, sulama ve yöntemleri, güçlü bir örgüt yapısı gibi konuların halledilmesinin zorunlu olduğunun altını çizdi.
Genel Başkan Bayraktar’ın ziyaretine, TZOB Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Mustafa Hepokur da eşlik etti.