Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > 13. Çalışma Meclisi

13. Çalışma Meclisi

13. Çalışma Meclisi

"Türkiye Yüzyılında Çalışma Hayatı: Emeğin, Sendikal Örgütlenmenin ve İstihdamın Geleceği" başlığı altında yapılan 13. Çalışma Meclisi'nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Işıkhan’ın moderatörlüğünde Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları olarak üyelerimizin sorunlarını ve beklentilerini aktardık.

 

Çalışma Meclisi’nde yaptığım konuşmada çiftçilerimize sahip çıkmamız gerektiğini vurguladım ve çiftçilerimiz için önem arz eden konulara değindim.

📌Emeklilikte prim ödeme gün sayısı diğer sigorta kollarıyla eşitlenerek 7200 güne düşürülmelidir. 

📌Genç nüfusu kırsalda tutacak önlemleri almak için teşvik edici uygulamalara ihtiyaç vardır.

📌Kadın çiftçilerimize pozitif ayrımcılık yapılması ve genç çiftçilerimizin tarıma yönelmesini sağlamak için tarım BAĞ-KUR priminin devlet tarafından karşılanması önemlidir.

📌Tarımda kayıt dışılığı önlemek ve üreten çiftçilerimizin sosyal güvenlik sistemine daha fazla katılımını sağlamak için çiftçilerimiz aylık 15 gün prim ödemeli veya artan SGK primlerinin üreticilerimiz üzerindeki yükünü hafifletmek adına devlet desteği sağlanmalıdır.

 

5 yıl sonra yapılan ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak ilk defa yer aldığımız Çalışma Meclisi’nin sonuçlarının tüm kesimler için hayırlı olmasını diliyorum.