Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü

-10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü
-TZOB Genel Başkanı Bayraktar:
-“Büyük Önder, tarımsal üretime ve emeğe büyük değer
vermiş, bizzat kendisi de üretim içinde yer alarak, Türk
üreticisi ve çiftçisine modern tarım uygulamaları
konusunda rehberlik ve önderlik yapmıştır”
-“Çalışkan, emektar, vefakar Türk köylüsü ve çiftçisi de
Ata’sının kendisine duyduğu güven, verdiği önem
doğrultusunda ve şartlar her ne olursa olsun
üretimi ve ülkemiz ekonomisine katkıyı sürdürmektedir”

Ankara – 09.11.2012 - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türk çiftçi ve üreticisinin kendisine çok şey borçlu olduğu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 74. yılında minnet ve şükranla andıklarını bildirdi.
Bayraktar, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Atatürk’ün tarımsal üretime ve emeğe verdiği değerin herkesçe bilindiğini, Büyük Önder’in bununla da yetinmeyerek, bizzat kendisinin de üretimin içinde yer aldığını ve Türk üreticisi ve çiftçisine modern tarım uygulamaları konusunda rehberlik ve önderlik yaptığını anımsattı.
Atatürk’ün “Millî ekonominin temeli tarımdır” sözünün, bu sektöre verdiği büyük önemin en büyük göstergesi olduğunun altını çizen Bayraktar, “Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak bizler de 5,5 milyon kayıtlı çiftçimizle, yılların birikimiyle oluşmuş tüm zorluklara rağmen üretim yapıyor, ihracat yapıyor, istihdam sağlıyor, O’nun gösterdiği hedeflere doğru ilerliyoruz” dedi.
Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Türkiye'nin sahibi hakikisi ve efendisi, hakiki müstahsil olan köylüdür. O halde, herkesten daha çok refah, saadet ve servete müstahak ve lâyık olan köylüdür” sözlerine atıfta bulunan Bayraktar, “Büyük Önder’in bu sözleri, tarımsal emeğe, çalışmaya ve üretime verdiği değerin bir ifadesidir. Çalışkan, emektar, vefakâr Türk köylüsü ve çiftçisi de Ata’sının kendisine duyduğu güven, verdiği önem doğrultusunda ve şartlar her ne olursa olsun üretimi sürdürmektedir. Geleneksel uygulamaların dışında modern tekniklerle üretim gücüne güç katan Türk çiftçisi, ülkemizi tarım alanında dünyanın belli başlı ülkeleri arasında üst sıralara taşımıştır” değerlendirmesini yaptı.
TZOB Genel Başkanı Bayraktar, “Türk çiftçisi, 750’ye ulaşan Ziraat Odası sayısıyla, örgütlü bir biçimde, eğitim faaliyetleriyle, çağdaş üretim teknikleriyle, hem 75 milyonluk Türkiye nüfusunu hem ülkemizi ziyaret eden 30 milyon turisti doyuruyor hem de 20 milyar dolara yaklaşan ihracat miktarıyla kendisine düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyor” dedi.
Atatürk’e, her konuda olduğu gibi, Türk tarımına katkılarından dolayı bir kez daha minnet ve şükranlarını sunduklarını kaydeden Bayraktar, “Milyonlarca çiftçi ailesi ve üreticiler olarak, O’nun gösterdiği hedeflere ulaşmada her geçen yıl, daha bir azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı yürütmeye devam edeceğiz. O’nu ölüm yıl dönümünde bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.